Snowplanners

REVIEW ALPRIDE SUPERCAP 30 MET E1 AIRBAGSYSTEM!

“De SuperCap 30 met het nieuwe elektrische E1 systeem van Alpride is de ideale rugzak voor freeriden en touren. We hebben alle optie toegevoegd voor het dragen van ski’s, snowboard, touwen, ijs bijl, sneeuwschoenen en helm, terwijl we het gewicht tot het minimale beperken.”

 

Met deze overtuigende uitspraak kon ik niet wachten om de rugzak eens goed aan de tand te voelen. Is dit inderdaad de ideale rugzak voor de freerider zoals Alpride beweerd?

Ik heb de rugzak 1 week uitvoerig kunnen testen tijdens zowel liftacces freeriden en splitboarden . Genoeg uren met de tas op mijn rug om hem op de volgende punten te kunnen beoordelen: Technologie, functionaliteit, Grote, Gewicht/draagcomfort en prijs. Dit is de 3e lawinerugzak welke ik gebruik. Alle 3 van een ander merk en daarvan 2 met een elektrisch airbag systeem.

 

Technologie

De SuperCap 30 heeft zoals eerder al benoemd het Zwitserse Alpride E1 airbag systeem, een volledig elektronische lawinerugzak. Dus in tegenstelling tot de traditionele airbags met gas gevulde cartridges blaast de SuperCap 30 de airbag op d.m.v. een ventilator welke aangedreven wordt door ultracapacitors (bizar goede batterijen).

Ik noem de ultracapacitors even bizar goede batterijen aangezien het nogal technisch is om volledig in de werking hiervan te duiken. De ultracapacitors kunnen razendsnel ontladen waardoor de ventilator binnen no time de airbag opblaast. In tegenstelling tot batterijen worden ultracapacitors niet beïnvloed door temperatuur en functioneren ze dus exact hetzelfde in koude temperaturen waar het rendement van batterijen afneemt.

Het systeem is meerdere malen te gebruiken wanneer volledig opgeladen. Opladen gebeurd doormiddel van een usb lader en/of 2x AA batterijen. Wanneer het systeem volledig is opgeladen en ondersteund wordt door 2x AA batterijen dan heeft het een anatomie van 4-6 maanden. In mijn ogen een geweldige innovatie is het opladen d.m.v. 2x AA-batterijen. Na het trekken van de airbag kun je het systeem in 40 minuten weer volledig opladen door 2 nieuwe AA-batterijen te plaatsen. Terwijl het systeem weer bijlaad is het zelfs mogelijk om toch nog de airbag te trekken gezien dit meerdere malen kan op een volledige lading. Het feit dat je dus enkel een setje AA-batterijen mee hoeft te nemen is geweldig en bied veel mogelijkheden ook voor meerdaagse tochten. Een groot nadeel zodra je powderbuddies dit doorhebben weet je zeker dat aan het einde van de dag iemand aan je trigger trekt ;).

 


Functionaliteit

De bediening van het airbag systeem is vrij eenvoudig, je moet alleen even doorkrijgen hoe alles werkt omdat het niet de meest vanzelfsprekende bediening is. Om het systeem te activeren open je het hoofdcompartiment van de ventilator. De oranje knop met daarop on/off trek je naar buiten en roteer je 90 graden waardoor het systeem geactiveerd wordt. De ventilator blaast twee keer als sein dat deze geactiveerd is. De led indicator laat vervolgens de laadstatus van het systeem zien door een knipperend groen, oranje of rood led lampje welke ook van buitenaf de rugzak zichtbaar is.

Jammer vind ik wel dat deze led indicatie niet meer zichtbaar is wanneer je de tas op je rug draagt. Het is niet cruciaal maar qua mindset zou het fijn zijn om te kunnen zien dat alles nog functioneert en geactiveerd is zonder de tas uit te moeten doen. Bij de Jetforce hebben ze de led indicatie in de trigger verwerkt wat dus altijd zichtbaar is ook wanneer de tas op je rug zit.

Na het opblazen van je airbag is deze eenvoudig via een knop leeg te laten waarna je hem volgens de instructie weer kan opvouwen. Je kunt de airbag direct weer gebruiken en de led indicator geeft de nieuwe laadstatus weer. Het opvouwen moet je een paar keer volgens instructie doen om er handigheid in te krijgen. Alpride heeft hier korte duidelijke instructievideo’s voor welke ik onderaan het artikel zal plaatsen ter info. Binnen een aantal minuten is je airbag dus weer gereed voor gebruik wat een echte gamechanger is in mijn ogen. Dit betekend dus ook dat je het systeem kunt testen of gewoonweg eens het trekken van je airbag kunt oefenen zonder gedoe met hervallen van de cartridge en trigger.

De heupband heeft een stalen gesp welke je eenvoudig in elkaar haakt. Heerlijk want ik heb ontelbaar veel plastic gespen kapot gemaakt door erop te gaan staan. Je kent het wel zodra je een rugzak op de grond laat slingeren sneuveld de gesp. De clips hadden nog een tikkeltje groter gekund wat het in elkaar haken met handschoenen aan eenvoudiger zou maken.

Verder heeft de rugzak tal van gespen, lussen en bevestigingsmogelijkheden om allerlei gear mee te nemen. Je snowboard, ski’s of sneeuwschoenen bevestig je eenvoudig op de manier welke jij fijn vindt. De ijs bijl heeft zijn eigen plekje gekregen en ook je helm kun je makkelijk op je tas dragen met het geïntegreerde systeem.

 

Grote

De tas lijkt op het oog niet groot en ziet er erg compact uit. De inhoud bedraagt 28L en voor mij is dit echt perfect voor eendaagse tochten. Ik neig altijd naar de wat compactere en kleine tassen voor comfort tijdens het rijden. Wanneer je de bossen in gaat voor wat treeruns moet een rugzak geen belemmering zijn en dat is de SuperCap 30 absoluut niet. De tas is compact en sluit perfect aan op je lichaam waardoor het niet als een uitstekend object voelt. Je vergeet zelfs dat je een tas op je rug hebt!

Er zijn genoeg compartimenten om al je gear mee te nemen voor eendaagse trips. Speciale vakken zijn aanwezig voor je schep en sonde. In eerste instantie liep ik er tegenaan dat de steel van mijn schep en mijn sonde (240) 1cm uitstaken. Hierdoor kon de rits niet gesloten worden. Na wat speuren blijkt dat de bestemde vakken onder vastzitten met klittenband en dus groter te maken zijn door deze te openen. Hiermee creëer je precies genoeg ruimte dat een sonde van 240 past. Het is wel irritant dat je iedere keer het klittenband los moet maken om je zonde en schep in de tas te krijgen maar hier is zeker mee te leven ;). Naast de essentiële gear is er nog genoeg ruimte in het hoofdcompartiment om bijv. een fles drinken, eten, shell en camera of spare goggle mee te nemen. Verwacht geen zeeën van ruimte het is immers een 28L tas. Voor het echte tourwerk zou meer ruimte noodzakelijk zijn maar ik twijfel er niet aan dat grotere tassen met dit airbag systeem snel zullen volgen.

Gewicht/draagcomfort

Met een gewicht van 2550g is het het lichtste elektrische airbag systeem op de markt (op moment van schrijven). De tas zonder airbag systeem weegt 1270g en het airbag systeem zelf 1280g. Je kunt zien aan de materialen dat ze lichte materialen willen gebruiken maar hier wordt niet ingeleverd op duurzaamheid. Op de punten waar nodig is de stof stevig en kan het een stootje hebben. De ultracapacitors hebben de grote accu vervangen wat ook voor een flinke besparing in gewicht zorgt.

Het draagcomfort is echt geweldig! Zoals eerder al aangegeven sluit de tas goed aan en dat in combinatie met een laag gewicht laat je vergeten dat je een rugzak draagt. De pasvorm van een rugzak is natuurlijk altijd persoonlijk en een kwestie van proberen.

 

Prijs

Electrische airbags zijn nog relatief nieuw en dat zie je terug in de prijs. De Alpride SuperCap 30 koop je voor €878,00 (op moment van schrijven). Een stuk duurder dan de meeste systemen op luchtdruk maar als je de kosten van cartridges en triggers mee gaat rekenen valt dit nog mee. In vergelijking met andere elektrische airbags is het een hele nette prijs. Het is dus even diep in de buidel tasten maar daar ga je zeker de vruchten van plukken.

Samenvatting

Voor een dagtrip is dit de tas welke je bij je wilt hebben. De technologie is ongekend en loopt ver voor op andere elektrische systemen. Het lage gewicht en de goede pasvorm laten je vergeten dat je een rugzak bij hebt. De 28L inhoud is voor mij precies genoeg om alle essentials voor een dagtrip mee te nemen. Voor meerdaagse tochten ga je ruimte te kort komen maar hier is de tas in mijn ogen ook niet voor ontworpen. De modellen met meer inhoud zullen niet lang op zich laten wachten.

Voordelen

  • De technologie is van een andere planeet
  • Makkelijk in gebruik en hergebruik
  • Opladen via USB en/of 2x AA -batterijen
  • Meerdere keren te activeren op een tour
  • Goede pasvorm
  • Licht en compact
  • Reizen met vliegtuig zonder problemen

Nadelen

  • Hoge prijs
  • Je moet de tas volledig openen om het systeem aan en uit te zetten
  • De led indicator voor de status is niet zichtbaar wanneer je de tas op je rug hebt

De led indicator voor de status is niet zichtbaar wanneer je de tas op je rug hebt

 

Video instructie opvouwen airbag

 

 

Geschreven door: Victor van Eerd

Tot zijn 10e was Victor nog nooit op wintersport geweest en het zag er ook niet naar uit dat dit snel zou gaan veranderen. Zijn ouders zochten altijd de zon op en waren gewoon weg nog niet met het wintersportvirus in aanraking gekomen. Hij kan dan ook niet verklaren waarom zijwaarts op een plank van een berg glijden hem zo fascineerde. Hij was er nooit echt mee in aanraking gekomen maar wat geniaal zagen al die filmpjes eruit! Na lang zeuren mocht Victor op snowboardles en nee dan niet op die mooie witte pistes in de bergen maar op een klein groen heuveltje in Uden (NL). Daar lag namelijk op een kwartiertje rijden een kunststof borstelbaan. Hij was meteen verkocht, dolenthousiast zonder ook maar een afdaling in de sneeuw te hebben gemaakt. De borstelbaan in Uden werd Victor toch al snel te klein en hij kreeg zijn ouders zover om met het gezin een weekje op wintersport te gaan. Het wintersportvirus was binnengedrongen. Jaarlijks een weekje in de sneeuw was te gek maar ook dit kon zijn honger naar meer niet stillen. Hij wilde snowboarden, de bergen in en verse poedersneeuw opzoeken. Victor wist wat hij wilde, hij wilde snowboardleraar worden! Toen afgestudeerd was vertrok Victor naar Tirol Oostenrijk waar hij de Anwärter opleiding tot snowboardleraar volgde. Een te gekke ervaring en dat was nog maar het begin. Met zijn diploma op zak reisde hij door naar St Johann in Tirol een dorpje wat zich in de schaduw van Kitzbühel bevindt maar het ozo gemoedelijk maakt. Hier heeft hij de rest van het seizoen gewerkt als snowboardleraar, enorm veel toffe mensen leren kennen maar vooral iedere dag op een board gestaan. De keuze om het daaropvolgende seizoen terug te gaan was dan ook vrij eenvoudig. Inmiddels combineert Victor zijn passie voor snowboarden met een job als graphic designer/marketing medewerker. Naast zijn werk even twee weekjes lesgeven in St. Johann of een weekendje naar Sölden om poeder te rijden. Elke minuut vrije tijd die hij in het wintersportseizoen heeft staat in het teken van die ene passie BOARDEN!

Lees verder
Victor van Eerd

Tot zijn 10e was Victor nog nooit op wintersport geweest en het zag er ook niet naar uit dat dit snel zou gaan veranderen. Zijn ouders zochten altijd de zon op en waren gewoon weg nog niet met het wintersportvirus in aanraking gekomen. Hij kan dan ook niet verklaren waarom zijwaarts op een plank van een berg glijden hem zo fascineerde. Hij was er nooit echt mee in aanraking gekomen maar wat geniaal zagen al die filmpjes eruit! Na lang zeuren mocht Victor op snowboardles en nee dan niet op die mooie witte pistes in de bergen maar op een klein groen heuveltje in Uden (NL). Daar lag namelijk op een kwartiertje rijden een kunststof borstelbaan. Hij was meteen verkocht, dolenthousiast zonder ook maar een afdaling in de sneeuw te hebben gemaakt. De borstelbaan in Uden werd Victor toch al snel te klein en hij kreeg zijn ouders zover om met het gezin een weekje op wintersport te gaan. Het wintersportvirus was binnengedrongen. Jaarlijks een weekje in de sneeuw was te gek maar ook dit kon zijn honger naar meer niet stillen. Hij wilde snowboarden, de bergen in en verse poedersneeuw opzoeken. Victor wist wat hij wilde, hij wilde snowboardleraar worden! Toen afgestudeerd was vertrok Victor naar Tirol Oostenrijk waar hij de Anwärter opleiding tot snowboardleraar volgde. Een te gekke ervaring en dat was nog maar het begin. Met zijn diploma op zak reisde hij door naar St Johann in Tirol een dorpje wat zich in de schaduw van Kitzbühel bevindt maar het ozo gemoedelijk maakt. Hier heeft hij de rest van het seizoen gewerkt als snowboardleraar, enorm veel toffe mensen leren kennen maar vooral iedere dag op een board gestaan. De keuze om het daaropvolgende seizoen terug te gaan was dan ook vrij eenvoudig. Inmiddels combineert Victor zijn passie voor snowboarden met een job als graphic designer/marketing medewerker. Naast zijn werk even twee weekjes lesgeven in St. Johann of een weekendje naar Sölden om poeder te rijden. Elke minuut vrije tijd die hij in het wintersportseizoen heeft staat in het teken van die ene passie BOARDEN!

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Wintersport met de Snowplanners!

Wij helpen graag bij het creëren van jullie ultieme wintersportbeleving. Vraag hieronder meer informatie aan.

MEER INFO
Boek nu!
Contact
Snowplanners
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 (0) 570 244004 hello@snowplanners.com
Snowplanners
Wij zijn Snowplanners en ons hart klopt nu eenmaal sneller in de winter. Wij zijn wintersport professionals met hetzelfde spierwitte DNA waarbij ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en plezier altijd centraal staan.

Snowplanners organiseren wintersportreizen op maat voor bedrijven en groepen. Tevens schrijven wij over onze avonturen en het wintersportnieuws op Snowplanners.com en alle social media kanalen.

Schakel ons in voor een ultieme wintersport beleving gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Volg ons ook op social media en wij zien elkaar zeker bovenop de berg!
© copyright 2019 Snowplanners
OFFERTE GROEPSREIZEN
Klaar voor die geweldige eerste afdaling?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij reageren altijd binnen één dag! De Snowplanners garanderen door een strakke planning, ervaren organisatie en professionele begeleiding de beste wintersportreizen op maat.

Wij zien elkaar sowieso bovenop de berg of anders in de après-ski bar!