Snowplanners

MOUNTAINBIKEN: MIJN FAVORIETE BERGSPORT IN DE ZOMER

De bergen zijn weer groen, de schapen grazen weer door de wijde en de park shapers hebben de sneeuw ingeruild voor zand. In plaats van kickers shapen ze nu tracks. Tracks? Yes, de mountainbike tracks! Het bike seizoen staat weer voor de deur.

 

Vorige zomer begonnen steeds meer vrienden hier in Oostenrijk met mountainbiken en vroegen mij om er ook eentje te kopen en mee te gaan mountainbiken. Ik dacht, ja leuk, let’s go! Fietsen is desnoods met de paplepel ingegoten en crossen door de bossen deed ik destijds in Nederland ook. Ik als Dutchie dacht dat ik mijn bike skills wel goed onder controle had, maar dat viel wel een beetje tegen.

 

 

“Wow” momenten

De eerste keer dat ik met vrienden hier een mountainbike tour ging doen tilde de hele sport naar een ander level. Vol angst, adrenaline en enthousiasme fietsten we bergen omhoog om vervolgens over een trail door de bossen naar beneden te crossen. De ene na het andere WOW gleed over mijn lippen. De natuur, het uitzicht en al deze verstopte plekken die ik hier met MTB ontdekte, die je met hiken of de auto niet bereikt, gaf mij een totaal andere kijk op de omgeving.

 

 

Oostenrijk heeft voor MTBers heel veel te bieden, naast normale fietspaden door de bergen zijn er ook talloze single trails en downhill tracks. De gondels bij mijn lokale berg de Schladminger Planai draaien bijna het hele jaar door. In de winter neem ik ze met mijn snowboard en in de zomer met mijn bike.

 

 

“Attack the track”

Toen in vorig jaar begon met biken, werd door vrienden geadviseerd om ook het downhillen eens te proberen. Dat is wel iets waar je je niet 1,2,3 zomaar instort. Hiervoor heb via SAAC een gratis downhill curus gevolgd in Wagrain. Dikke aanrader trouwens! Deze organisatie laat mensen kennis maken met verschillende bergsporten. Je moet je wel voor een cursus aanmelden en de plaatsen zijn beperkt, maar deelname is gratis.

Hier heb ik heb geleerd hoe ik mijn gewicht moet verdelen in scherpe bochten en hoe je boven je bike je gewicht moet verdelen om de track te kunnen aanvallen. Na een ochtend oefenen, gingen we met de gondel in Wagrain naar boven. Vanaf  het middel station begint een blauwe downhill track, deze is perfect voor beginners. Als je doorgaat naar de top begin je met een rode track, die meer voor gevorderde is.

 

 

Als downhillen nog een beetje een te ver van je bed show is, dan kan je het beste single trails of de uitgeschreven bikepaden volgen. In ieder plaatsje kan je terecht bij de Touristmusverband oftewel de VVV. Zei kunnen je aan de perfecte routes helpen en geven je vaak nog een gratis route kaart mee. Als je hen wat informatie geeft over je bike niveau en wat je graag wil zien en/of doen ga je een onvergetelijke dag tegemoet, en dan vliegen bij jou ook de WOWs over je lippen.

Ik zou zeggen, kom hierheen en probeer het! We komen tenslotte uit een land waar meer fietsen zijn dan mensen. Dus in dat opzicht moeten we toch wel elke fiets kunnen rijden, toch?

 

 

Oh en Btw… Als je geen bike of protectie hebt, dan is het geen excuus, want je kunt het allemaal huren ik zie je in de bergen!

 

Geschreven door: Moniek Snijders

Grüß dich! Ik ben Moniek. Sinds kleins af aan namen mijn ouders me mee naar het gezellige Tirol in Oostenrijk. Toen ik eenmal kon lopen werden al snel de ski’s onder gebonden. Op mijn zevende ben ik begonnen met snowboarden. Het heeft een tijd geduurd voordat ik de smaak te pakken kreeg maar toen ik eindelijk bochten kon maken wilde ik niets liever meer doen dan op mijn plank staan. Met steeds meer enthousiasme en plezier pakte ik mijn spullen om richting de prachtige bergen te gaan en wilde dan het liefst nooit meer naar huis. Maar helaas bleef dat moment terug komen. Sinds die tijd is snowboarden mijn passie geworden en alles wat daar mee te maken heeft. In 2007 ben ik daarom een eigen bedrijfje gestart in het onderhouden van ski’s en snowboard materiaal: SNEEUW KLAAR. Het is begonnen met het zelf onderhouden van mijn spullen waarna ook die van vrienden, familie en kennissen volgden. Mensen waren enthousiast over de service waarna ik besloten heb dit uit te breiden en mijn diensten ook voor onbekenden aan te gaan bieden. Ik vind het heerlijk om met deze bijzondere sport bezig te zijn. Ik gun iedereen een top beleving in de sneeuw en op dit punt kon ik mijn steentje bijdragen. Toen ik later de kans kreeg om een minor in het buitenland te doen en Oostenrijk op de lijst stond, twijfelde ik geen seconde. Dit was mijn kans om nog meer te kunnen boarden. Deze kans heb ik destijds ook met twee handen aangegrepen. Ik studeerde in Kufstein en ging zo vaak als ik kon snowboarden in het gebied Skiwelt. Ik had destijds een Tiroler seizoenskaar t dus ik was ook veel te vinden in het Zillertal.   Verhuisd naar Oostenrijk Vanaf november 2015 woon in permanent in Schladming, Oostenrijk. Ik wilde meer tijd in dit mooie land verbrengen en mijn passie overdragen op anderen. Daarom heb ik aan het begin van de winter de Anwärter gevolgd en het hele seizoen snowboardles gegeven. Sneeuw klaar staat hier nog op een heel klein pitje, mensen zijn altijd welkom om hun spullen bij me langs te brengen en een kopje koffie te drinken. In de zomer ben ik met Ripstar mee naar Frankrijk gegaan, daar heb ik 2 maanden iedere dag op bloten voeten voor 50 kids gekookt en gesurft zodra daar tijd voor was. Vanaf oktober 2016 ben ik werkzaam voor Blue Tomato waar ik van mijn passie mijn werk kan maken. Zodra er een pak verse sneeuw staan we met collegas te wachten op de eerste lift. De afgelopen jaren heb ik de Salzburger Super Ski kaart waarmee ik vanaf half oktober tot begin mei ieder weekend op de berg te vinden ben (en bij een goed pak sneeuw ook doordeweeks). Ieder seizoen probeer ik weer nieuwe gebieden te ontdekken. Dit seizoen ben ik begonnen met splitboarden, hierdoor gaat er weer een hele andere wereld voor me open. Dus je kan best zeggen – ‘she is living the dream’  en daarop zeg ik: that is damn right ;).

Lees verder
Moniek Snijders

Grüß dich! Ik ben Moniek. Sinds kleins af aan namen mijn ouders me mee naar het gezellige Tirol in Oostenrijk. Toen ik eenmal kon lopen werden al snel de ski’s onder gebonden. Op mijn zevende ben ik begonnen met snowboarden. Het heeft een tijd geduurd voordat ik de smaak te pakken kreeg maar toen ik eindelijk bochten kon maken wilde ik niets liever meer doen dan op mijn plank staan. Met steeds meer enthousiasme en plezier pakte ik mijn spullen om richting de prachtige bergen te gaan en wilde dan het liefst nooit meer naar huis. Maar helaas bleef dat moment terug komen. Sinds die tijd is snowboarden mijn passie geworden en alles wat daar mee te maken heeft. In 2007 ben ik daarom een eigen bedrijfje gestart in het onderhouden van ski’s en snowboard materiaal: SNEEUW KLAAR. Het is begonnen met het zelf onderhouden van mijn spullen waarna ook die van vrienden, familie en kennissen volgden. Mensen waren enthousiast over de service waarna ik besloten heb dit uit te breiden en mijn diensten ook voor onbekenden aan te gaan bieden. Ik vind het heerlijk om met deze bijzondere sport bezig te zijn. Ik gun iedereen een top beleving in de sneeuw en op dit punt kon ik mijn steentje bijdragen. Toen ik later de kans kreeg om een minor in het buitenland te doen en Oostenrijk op de lijst stond, twijfelde ik geen seconde. Dit was mijn kans om nog meer te kunnen boarden. Deze kans heb ik destijds ook met twee handen aangegrepen. Ik studeerde in Kufstein en ging zo vaak als ik kon snowboarden in het gebied Skiwelt. Ik had destijds een Tiroler seizoenskaar t dus ik was ook veel te vinden in het Zillertal.   Verhuisd naar Oostenrijk Vanaf november 2015 woon in permanent in Schladming, Oostenrijk. Ik wilde meer tijd in dit mooie land verbrengen en mijn passie overdragen op anderen. Daarom heb ik aan het begin van de winter de Anwärter gevolgd en het hele seizoen snowboardles gegeven. Sneeuw klaar staat hier nog op een heel klein pitje, mensen zijn altijd welkom om hun spullen bij me langs te brengen en een kopje koffie te drinken. In de zomer ben ik met Ripstar mee naar Frankrijk gegaan, daar heb ik 2 maanden iedere dag op bloten voeten voor 50 kids gekookt en gesurft zodra daar tijd voor was. Vanaf oktober 2016 ben ik werkzaam voor Blue Tomato waar ik van mijn passie mijn werk kan maken. Zodra er een pak verse sneeuw staan we met collegas te wachten op de eerste lift. De afgelopen jaren heb ik de Salzburger Super Ski kaart waarmee ik vanaf half oktober tot begin mei ieder weekend op de berg te vinden ben (en bij een goed pak sneeuw ook doordeweeks). Ieder seizoen probeer ik weer nieuwe gebieden te ontdekken. Dit seizoen ben ik begonnen met splitboarden, hierdoor gaat er weer een hele andere wereld voor me open. Dus je kan best zeggen – ‘she is living the dream’  en daarop zeg ik: that is damn right ;).

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Wintersport met de Snowplanners!

Wij helpen graag bij het creëren van jullie ultieme wintersportbeleving. Vraag hieronder meer informatie aan.

MEER INFO
Poederbaas
Contact
Snowplanners
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 570 - 244 008 hello@snowplanners.com
Snowplanners
Wij zijn Snowplanners en ons hart klopt nu eenmaal sneller in de winter. Wij zijn wintersport professionals met hetzelfde spierwitte DNA waarbij ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en plezier altijd centraal staan.

Snowplanners organiseren wintersportreizen op maat voor bedrijven en groepen. Tevens schrijven wij over onze avonturen en het wintersportnieuws op Snowplanners.com en alle social media kanalen.

Schakel ons in voor een ultieme wintersport beleving gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Volg ons ook op social media en wij zien elkaar zeker bovenop de berg of in de Après-ski bar!
© copyright 2019 Snowplanners
OFFERTE GROEPSREIZEN
Klaar voor die geweldige eerste afdaling?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij reageren altijd binnen één dag! De Snowplanners garanderen door een strakke planning, ervaren organisatie en professionele begeleiding de beste wintersportreizen op maat.

Wij zien elkaar sowieso bovenop de berg of anders in de après-ski bar!