Snowplanners

JESSE’S EERSTE QPARKSTOUR VAN DIT SEIZOEN IN HINTERGLEMM

Eindelijk was het zover… mijn eerste Qparkstour van dit seizoen. De allereerste in Schladming heb ik overgeslagen in verband met het slechte weer, maar dit tijdstip zag er op voorhand veelbelovend uit. Het U-bahn park in Hinterglemm is een avond park dat elke dag tot 21.30 uur verlicht en open is…. supergaaf dus.

De wedstrijd zou bestaan uit een kwalificatie ronde van 2 runs waarbij de riders op 2 kickers (schansen) en een up rail (buis die omhoog staat) of een tube (hele brede buis) hun beste tricks konden showen. Van de (in totaal 20+ riders) zouden de beste 8 doorgaan naar de finale.
De dag van de wedstrijd sneeuwde het behoorlijk hard maar het zicht was goed. Nadeel van al die verse sneeuw was dat het park vrij traag werd… dit maakte het met name lastig om de 2de kicker met voldoende snelheid te halen voor een goede trick… zeker de lichtere riders hadden hier last van.
Maar goed wij waren met een missie gekomen. Wij zijn in dit geval mijn Shredmaster team maatjes Lars Laeven, Romy van Vreden en mijn zusje Zoë Willemsen (snowboard sinds 5 mnd).

 

 

Tijdens de kwalificatie ronden ging het met iedereen goed behalve met Zoë…in de trainingen ging ze iedere keer super maar helaas kwam dit er nu niet uit tijdens de wedstrijd (mede door de trage omstandigheden en haar lichte gewicht). De jury had vooraf aangegeven dat ze wisten dat het een traag park was en de voorkeur gaven aan hoge tricks in plaats van technisch hoge maar lagere tricks ofwel “go big or go home”!

Tijdens de kwalificatie wist ik een mega hoge 360 Indy maximaal diep te landen waarna ik de speaker hoorde schreeuwen dat het niet anders kon dan dat de Redbull mij vleugels had gegeven!😂…helaas was het gevolg (door de lage landing)dat ik niet voldoende snelheid meekreeg voor de volgende kicker waardoor ik enkel een fs180 kon springen en kwam ik met een switch 50/50 180 out op de up rail. Gelukkig werd mijn run voldoende beoordeeld en mocht ik met mijn 12 jaar als jongste plaatsnemen in het rijtje van 8 finalisten (8 besten van alle leeftijden categorieën).
Ook Teammaatje Lars deed het fantastisch…ondanks dat zijn arm even snel uit de kom was geschoten tijdens de training wist hij een supergoede run neer te zetten waardoor wij samen de finale mochten rijden…double trouble dus!

Maar naast ons heren succes wist ook Romy zich te plaatsten voor de dames finals…ofwel triple trouble…of zoiets.🤔
In de finale kwamen Lars en ik duidelijk te kort…pfff…wat een geweld..supersick om naast deze gasten in de finals te mogen staan. Meerdere sevens, underflips en zelfs een heuse Rodeo kwamen er voorbij…daar kon ik helaas niet aan tippen.

 

Uiteindelijk mocht ik bij de groms (leeftijdscategorie onder de 16 jaar) op de 2de plek plaatsnemen…super blij mee. Helaas heeft Lars het niet tot het podium gered maar ben supertrots op hem dat hij het ondanks zijn blessure uiteindelijk toch nog tot finals heeft geschopt. Romy heeft als altijd ook de finale weer super gereden en wist naast een 3de plek voor best trick een 2de plaats bij de grom woman te behalen.

Kortom Hinterglemm was een fantastisch evenement waar wij als team met elkaar gelachen en gehuild hebben maar bovenal tonnen plezier hebben gehad…mijn succes deel ik dan ook graag met jullie kanjers!!!

Geschreven door: Jesse Willemsen

Mijn naam is Jesse Willemsen! Ik ben 12 jaar en gek van snowboarden. 5 Jaar geleden ben ik met snowboarden begonnen en ben sinds 1,5 jaar met freestyle gestart en opgenomen in het freestyle team van de Shredmasters in Landgraaf. Onder de leiding van hoofdtrainer Andrea Bednas ben ik enorm vooruit gegaan en heb ik afgelopen seizoen meerdere wedstrijden mogen winnen waaronder de NK slopestyle en Bigair. Ook ben ik sinds juli dit jaar geselecteerd voor het rookie team van de NSkiV. Voor komend seizoen staan er alweer een hoop trainingsweken en wedstrijden op de planning welke ik met Snowplanners ga delen in de vorm van een blog of video. Ik hoop dat jullie dit leuk gaan vinden en wie weet tot in de sneeuw. Groetjes, Jesse

Lees verder
Jesse Willemsen

Mijn naam is Jesse Willemsen! Ik ben 12 jaar en gek van snowboarden. 5 Jaar geleden ben ik met snowboarden begonnen en ben sinds 1,5 jaar met freestyle gestart en opgenomen in het freestyle team van de Shredmasters in Landgraaf. Onder de leiding van hoofdtrainer Andrea Bednas ben ik enorm vooruit gegaan en heb ik afgelopen seizoen meerdere wedstrijden mogen winnen waaronder de NK slopestyle en Bigair. Ook ben ik sinds juli dit jaar geselecteerd voor het rookie team van de NSkiV. Voor komend seizoen staan er alweer een hoop trainingsweken en wedstrijden op de planning welke ik met Snowplanners ga delen in de vorm van een blog of video. Ik hoop dat jullie dit leuk gaan vinden en wie weet tot in de sneeuw. Groetjes, Jesse

Datum:

28-01-2019

Likes en reacties
20

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Wintersport met de Snowplanners!

Wij helpen graag bij het creëren van jullie ultieme wintersportbeleving. Vraag hieronder meer informatie aan.

MEER INFO
SCOTT
Contact
Snowplanners
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 570 - 244 008 hello@snowplanners.com
Snowplanners
Wij zijn Snowplanners en ons hart klopt nu eenmaal sneller in de winter. Wij zijn wintersport professionals met hetzelfde spierwitte DNA waarbij ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en plezier altijd centraal staan.

Snowplanners organiseren wintersportreizen op maat voor bedrijven en groepen. Tevens schrijven wij over onze avonturen en het wintersportnieuws op Snowplanners.com en alle social media kanalen.

Schakel ons in voor een ultieme wintersport beleving gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Volg ons ook op social media en wij zien elkaar zeker bovenop de berg of in de Après-ski bar!
© copyright 2019 Snowplanners
OFFERTE GROEPSREIZEN
Klaar voor die geweldige eerste afdaling?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij reageren altijd binnen één dag! De Snowplanners garanderen door een strakke planning, ervaren organisatie en professionele begeleiding de beste wintersportreizen op maat.

Wij zien elkaar sowieso bovenop de berg of anders in de après-ski bar!