Snowplanners

ICELAND SKI ADVENTURE

Speciaal voor U hebben wij in samenwerking met VT Adventures en Voigt Travel  deze unieke 8-daagse wintersport reis naar Ijsland voor u ontwikkeld. Deze premium trip is heeeeel wat anders dan Oostenrijk, dit avontuur is er één om nooit te vergeten. Deze fantastische trip is voor iedereen! Het maakt niet uit of U individueel of als; bedrijf, familie of groep reist… Iedereen verdient het om dit onvergetelijke avontuur mee te maken!

Wintersport in IJsland is iets wat je simpelweg meegemaakt moet hebben. Skiën, snowboarden of langlaufen met uitzicht op het fjord, catskiën, sleeën, geothermische zwembaden, hotpots, kokende modderpoelen, bevroren watervallen en het noorderlicht. Je gaat het allemaal beleven tijdens dit unieke avontuur! Met een beetje mazzel krijgt u naast het noorderlicht ook bultrug walvissen en zeehonden te zien. Kortom een unieke ervaring.

Voor deze reis hebben we onze basis in het mooie Akureyri, de tweede stad van IJsland. Dit op maat ontwikkelde programma zit boordevol met sneeuw, bergen, cultuur, wellness, superieur eten en natuurlijk sportieve adrenaline.

Onze Snowplanner en Ijsland specialist Vincent Drost is een door de wol geverfde instructeur en staat vanaf het moment van aankomst voor U klaar om van uw reis een groot succes te maken.

VRAAG OFFERTE AAN MEER INFORMATIE

PROGRAMMA: ICELAND SKI ADVENTURE

“A taste of the amazing Iceland snow and culture during a 8 day trip. Experience the extremes of Iceland and get your shot of adrenaline in the best powder and hottest hotpods and amazing local food. Discover for yourself the true majesty and excitement waiting on the Icelandic slopes”. 

Day 1: Flight to Akyreyi

Vlucht van Amsterdam naar Akureyri. Welkomstdrankje en tijd voor het
doornemen van het programma voor de komende dagen. Bezoek geothermisch zwembad van Akureyri.

Day 2: First day skiing

Skidag in het mooie skigebied van Hlíðarfjall.

Day 3: Catskiing Kaldbakur

Catskiën op Kaldbakur (1100m). We rijden door het IJslandse landschap naar het dorpje Grenivik. Hier parkeren we onze busjes en krijgen een lift van de pistebully naar de top van Kaldbakur (1100 meter). Bij goede omstandigheden hebben we hier een waanzinnig uitzicht over het fjord.

Day 4: Skiing Siglufjorður

Een skidag in Siglufjorður. Een afgelegen vissersdorpje aan het einde van de fjord. Siglufjorður was lange tijd vrijwel onbereikbaar. Alleen per boot of via een pittige bergwandeling was het mogelijk bij het dorp te komen. Inmiddels zijn er twee tunnels en vanaf Akureyri is het een prachtige rit van ongeveer een uur langs het
fjord. Optioneel: een bezoek aan het haringmuseum.

Day 5: Skiing Ski Area Hlíðarfjall.

Een nieuwe geweldige dag volop skiën in het veelzijdige skigebeid van Hlíðarfjall.

Day 6: Visit Mývatn and Goðafoss

We bezoeken het Mývatn gebied met; lava formaties, mooie natuur en kokende modderpoelen. Onderweg naar Mývatn komen we ook langs de Goðafoss waterval, een schitterende waterval die vaak bevroren is in de winter. Onze laatste stop in Mývatn is het naturebath. We genieten nog één keer van het geothermische water.

Day 7: Create your day!

Kan aangevuld worden met een extra skidag in Hlíðarfjall of Siglufjorður. Een extra dag in het Tindastoll skigebied (mooie dagtrip Inclusief een bezoek aan het zwembad in Hofsos). Snowboard-, ski- of langlauf clinics. Freeride cursus.

Day 8: Travel home

Deze laatste dag staat in het teken van de terugreis, maar niet getreurd u neemt geweldige herinneringen mee en het thuisfront zal smullen van uw avonturen en ervaringen.

Uw contactpersonen, begeleiders en instructeurs voor deze trip zijn:

Vincent Drost

Alex Timmer

BEKIJK ALLE SNOWPLANNERS

8-DAAGSE WINTERSPORTREIS IJSLAND

Als bedrijf een wintersportvakantie organiseren voor je werknemers is natuurlijk een fantastisch idee, maar niet één zonder vele  valkuilen. Essentiële keuzes, waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren en het individuele skiniveau van alle groepsleden, moeten worden gemaakt.

Welk skigebied past dan het beste, welke accommodaties zijn het meest geschikt en wat is het juiste vervoer? Hoe regelen we de materiaalhuur en de verzekeringen? Hoe gaat dat met de skilessen, welke activiteiten kunnen en willen wij doen en wie zorgt daarbij voor de begeleiding? Wie maakt de foto’s en wie zet elke dag een aantrekkelijk lunch en lekker diner op tafel?

Wij zullen jullie tijdens deze bijzondere wintersportreis in Ijsland volledig professioneel begeleiden. Onze Snowplanners zijn er de gehele trip voor u en uw vrienden/familie/collega’s. Onder leiding van onze Snowplanner Vincent, die inmiddels zijn sporen in Ijsland als instructeur wel verdiend heeft kunt u rekenen op een professionele begeleiding met jarenlange professionele ervaring. U zorgt voor een goede sfeer, vol van vrolijke en sportieve belevenissen… wij zorgen voor de rest.

VRAAG OFFERTE AAN

CULINAIR IJSLAND

Wintersport is zoveel meer! Bij wintersport komt alles tezamen; sportiviteit, natuur, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw en plezier. Naast het skiën en snowboarden zijn er ook veel andere activiteiten die van belang zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hiken, rodelen, freeride tour en après-ski avonden. Voor de zakelijke kant zijn er ook vele opties mogelijk, zoals; een teambuilding dag, congressen en workshops.

Maar ook de innerlijke mens zal goed verzorgd worden tijdens deze unieke trip naar Ijsland, waar het programma vol staat met skiën, gezelligheid, vriendschap, cultuur, tradities en natuurlijk geweldig eten. Wij verzorgen voor jullie hoogstaande culinaire avonden door een topchef op hoog niveau.  De Snowplanners weten (met onze bourgondische inslag) hoe belangrijk gezelligheid en samen met je collega’s goed tafelen is.

Tijdens onze eerste kennismaking, face-to-face zullen wij al jullie wensen en doelstellingen bespreken om van de Ijsland Ski Adventure een succes te maken die aansluit bij jullie voorkeuren. Tevens zullen wij ook elk groepslid benaderen om de verwachtingen te peilen. Persoonlijk contact vinden wij essentieel in de aanloop naar een succesvolle wintersportvakantie.

VRAAG OFFERTE AAN

ONTSPANNING - WELLNESS (HOT SPRINGS)

Alles tot in de puntjes goed geregeld, geen omkijken en volop kunnen genieten van een geweldige wintersportvakantie. Dat is waar wij voor staan, geen onverwachte problemen of vervelende irritaties die om de hoek komen kijken. Met je collega’s op wintersport gaan is natuurlijk iets fantastisch, maar wel als iedereen met blijde gezichten weer veilig en gezond thuiskomt.

Naast het vervoer, accommodatie, planning, skipassen, begeleiding en totale organisatie zorgen wij ook dat alles aan de achterzijde voor elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juiste wintersportverzekering (Europeesche), met volle dekking…zelfs voor off piste rijden.

Alle reisinformatie en de benodigde documenten zetten wij op de bedrijf actiesite waar elk lid kan inloggen en bijvoorbeeld de vertrektijden, programmering en verzekeringen kan inzien. Tevens zal op de actiesite ook alle foto’s, video’s en verhalen geplaatst worden.

VRAAG OFFERTE AAN

ADD ONS / OPTIES

Ieder groep/bedrijf is anders dus zo ook de wensen en doelstellingen. Binnen de Ijsland Ski Adventure zijn nog tal van mogelijkheden om de reis aan te passen naar jullie eigen voorkeuren. Wij hebben hiervoor een aantal opties (add-ons) op een rij gezet die jullie naar gelang zelf kunnen kiezen. Dit kan ook zelfs nog in Ijsland, zolang jullie dit maar één dag van te voren aangeven aan jullie persoonlijke Snowplanner.

 • Freeride cursus   
  Meerdere instructeurs kunnen u de fijne kneepjes van het Freeriden leren.
 • Skilessen   
  Is er behoefte aan snowboard- of skilessen, onze instructeurs staan voor u klaar
VRAAG OFFERTE AAN

They allready experienced it!

AANVRAAG INFORMATIE

Vraag meer informatie aan via dit contactformulier, wij nemen altijd binnen één werkdag contact met jullie op. De Snowplanners zijn 24/7 met wintersport bezig, dus ook altijd bereikbaar voor op-, aanmerkingen, avontuurlijke en spannende ideeën (zolang het maar over wintersport gaat).

Met een groep of met je collega’s de bergen in? Schakel dé Snowplanners in om van uw wintersport een gegarandeerd succes te maken.

  About
  We are Snowplanners and our heart just beats faster in the winter. We are a community of international snowsports professionals with the same white DNA where entrepreneurship, friendship, adventure, mountains, snow, sports, and fun are our core principles.

  We create, shape & execute custom-made ski and winter adventure trips for families, friends, and corporates.
  We share our adventures, publish articles and inform you about the latest snow & weather forecasts in the mountains.

  Connect with us for your next, ultimate snow experience. Our in-depth snow knowledge and experience allow us to deliver and perform at the highest level. Why? We admire and respect the mountains.
  © copyright 2023 Snowplanners
  ASK OUR TRAVEL SPECIALISTS
  Ready for your next ski adventure?

  With our team of Snow Sports professionals and Travel Specialists we organize tailor-made ski and winter adventures for 𝗖𝗢𝗠𝗣𝗔𝗡𝗜𝗘𝗦, 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗜𝗘𝗦 and 𝗚𝗥𝗢𝗨𝗣𝗦

  Call us for your next and ultimate ski experience based on years of knowledge and experience. The Snowplanners perform at the highest level for your skiing pleasure. Because we admire the mountains just like you do.