Snowplanners

REISVERLAG: MARC EN ANANDA IN DREI ZINNEN ZUID-TIROL

“EVEN DE ZINNEN VERZETTEN”

‘Drei Zinnen’ – Dolomieten ski resorts – Sud Titol Italie

Stel je toch eens voor dat je er even op uit wilt, nog even op de latten tijdens of aan het eind van het winterseizoen. Denk je dan aan het genieten van de zonsondergang vanuit een heerlijke sauna in een ski resort ‘Italian Style? … Sauna in combinatie met ondergaande zon was niet het eerste wat in mij opkwam hoewel skiën en sauna voor mij hand in hand gaan. Maar sinds afgelopen winter hoort het toch echt bij de manier waarop ik denk en hoe we ons zelf kunnen verwennen.

 

Foto: Ananda Reijnen

Even het vliegtuig nemen in Eindhoven naar Innsbruck is niets anders dan de trein naar Amsterdam. Na een dik uur vliegen landt je tussen de bergen, genietend van een adembenemend uitzicht. En dan ben ik zelf niet zo’n vlieger, doe mij maar de latten onder, maar dit is echt genieten.

Foto: Marc Heijmans

De transfer is snel en goed verzorgd op Innsbruck Airport. Als er dan al een auto gereserveerd staat, is het een kwestie van registreren, naar de auto lopen, inladen, starten en rijden maar. Binnen 5 minuten zit je op de snelweg. In ‘no time’ rij je de ‘Brenner-pas’ over, het zonovergoten Italië in. In krap anderhalf a twee uur uur ben je al op plaats van bestemming. Dat wil zeggen dat we toen we afslag ‘Pustertal’ inreden richting Bruneck/Brunico, Innichen/Sexten we eerst even een stop maakte om van een heerlijke espresso en cappuccino te genieten. Beide bestemmingen, welke aan de Super Dolomiten Ski verbonden zijn, doen we overigens aan. Onze eerste bestemming Versciaco/Vierschach vlak bij het plaatsje San Candido/ Innichen in het 3 Zinnen Dolomiten Ski resort. Onze tweede bestemming was Reischen/Riscone bij Brunico – Kronplatz. De plaatsjes hebben hier overigens allemaal een Italiaanse en Duitse naam, waarbij in Sud Tirol het Duits ook op zijn mooist klinkt. Duits met Italiaanse ingrediënten.

Je bent in Sud Tirol altijd verzekerd van een gastvrije ontvangst, je voelt je meteen thuis. Ook in Versiaco/Vierschach een pittoresk dorpje. Wij worden in dezen met een heerlijk glas wijn en/of prosecco bij JOAS ontvangen. (https://www.joas.it/en ) e

Foto: Ananda Reijnen

JOAS is een modern hotel dat centraal ligt in het 3 Zinnen skigebied. Het aperitief nuttigen we in de tuin met zicht op berg en piste die langs het Hotel afloopt, terwijl we genieten van de zon. Het loopt nu in de middag, een perfect moment om uit te pakken en naar de stijlvol ingerichte sauna te gaan op de bovenste verdieping onder de nok van het dak van het hotel. Als je dan in de ruime sauna plaatsneemt, geniet je niet alleen van de privacy maar ook van de zonsondergang blijkt. Want een zijde van de Sauna is van Glas. Het uitzicht moet je echt gezien hebben. 4 sterren Hotel B&B Joas ligt wat hoger in het dorpje, aan het einde van een weg en kijkt over het dorpje uit over de uitgestrekte dalen. Als je op deze manier de zonondergang tegemoet kunt zien is het helemaal af.

Het 3 Zinnen Ski Gebiet ligt vlak bij de Oostenrijkse grens kent 103 km ski pisten en adembenemende uitzichten. Het zijn ook beschermde uitzichten in de Dolomiten en is onderdeel van de UNESCO Heritage. ( www.dreizinnen.com\en ) Een gebied waar de echte Italiaan ook voor warm loopt. Authenticiteit ligt voor het oprapen en je waant je dan ook midden in de Dolomieten tussen de Italianen. Dat is heerlijk ‘proeven’.

S’avonds eten we bij ‘Helmhotel’ een zeer sfeervolle pizzeria/restaurant/hotel. (https://www.helmhotel.com ) Van heinde en verre komen ze ook hier eten. Lekker informeel en sfeervol. Pizza zoals pizza bedoeld is, heerlijke salades en hoofdgerechten en als je dan kunt aanstoten met een Franciacorta (de mooie Italiaanse tegenhanger van de champagnes streek), maak je geen slechte start. Na het eten lopen we via een klein kerkje dat hoog tornt op een berg puntje midden in Versiaco en wat sprookjes achtig verlicht is. Verlichting met eerbied. Een fantastische start van enkele dagen heerlijk skiën . De goede bedden garanderen een goede nachtrust.

 

Foto’s: Marc Heijmans

S’ochtends staat er een zeer goed verzorgd ontbijt klaar. Met een glimlach lach wordt je ontvangen en verzorgd. Allemaal verse lokale en regionale producten waarvan het grootste gedeelte biologisch is. Ontbijten doe je uiteraard aan het terras dat grenst aan de piste. Dus na het ontbijt is het: de latten aantrekken en skiën naar het dalstation nog voordat je de skipas hebt opgehaald!

En dan gaat de rest vanzelf ;-). Skiën (sport en natuur) Skiën met gezelschap. Sud-Tirol verdient dat er over geschreven wordt. Enkele foto’s spreken boekdelen en behoeven geen nadere toelichting. 

 

Foto: Marc Heijmans

Overal geweldige uitzichten. Goed dat dit UNESCO Wereld erfgoed is. Op de mooie lange pisten en in de liften heb je continu een geweldig uitzicht om je heen. Voor iedere skiër overigens ook wat wils. Pisten kun je boven samen starten en ieder niveau kan beneden komen met een lach. Mooie pisten ook om van carven te genieten en voor andere om carven te leren.

Foto: Marc Heijmans

Is het een typisch beginners gebied? Nee. De moeilijkheidsgraden zijn gemixt. Maar voor degene die stijl willen zijn er tal van mogelijkheden ‘on’- en ‘off –piste’. We vinden hier ook  een van de stijlste pisten van europa; de “Holzriese”met 72%.  En daar kun je op meerdere manieren van genieten. En, gezelschap dat even minder wil, skiet gewoon via een andere piste nemen eromheen en kijkt toe hoe andere de uidaging aangaan, met de mogelijkheid weer samen verder te skiën of elkaar beneden weer te treffen.

Foto: Marc Heijmans

Zo kun je ook de The “Giro delle Cime” tour doen rond de toppen Helm, Stiergarten, Rotwand, Kreuzberg and the Val Comelico. Mogelijkheden te over. Sávonds kun je in een van de sneeuw tracktoren ook een Freefall ride doen en de stijlste piste op een andere manier bewonderen. ‘een soort van abseilen in F1 stoelen. https://www.dreizinnen.com/en/the-experience/in-winter/free-fall-ride.html Dus de mix van rust en natuur, relaxed – stijl  en avontuurlijk skiën kun je mooi mixen. De grootste sneeuw ‘mannen’ van de wereld komen we tegen en een Elanden familie die je van dichtbij kunt zien aan het eind van een lift boven aan de “Holzriese”……..En telkens kunnen we weer genieten van een geweldig uitzicht.

De condities zijn fantastisch, ook eind maart begin april.

Foto: Marc Heijmans

Eten?!… Eten doe je hier op zijn Italiaans zowel in het dorpje als op de piste. Hier vindt je de pizza zoals pizza bedoelt is, de lasagne zoals je in gedachte hebt. Veel lokale ingrediënten, waarbij je merkt dat de Italianen hier heel zorgvuldig omgaan met wat de regio te bieden heeft. Verfijnd eten is overigens ook geen probleem. Geldt dat alleen in de dorpjes? Nee, natuurlijk niet, op iedere plek in de bergen vindt je wel een skihut of restaurant met keuken die je tong kan strelen. Overal waar je stopt voel je de ‘pasta di Mamma’. Verrukkelijk eten, met een zeer goede prijs kwaliteits-, hoeveelheids-verhouding en authentieke gastvrijheid. Liefde gaat in de ‘Drei Zinnen’door de maag.

We dronken wat rond 11 uur bij de Hahnspielhutte 0- 2200 meter hoogte en lunchte bij ‘Hennstoll Mountain Hut te Sexten. Geinig overigens dat veel mensen het eten op de opgemaakte borden fotograferen, maar dat onderstreept ook weer de eerdere opmerking. Een understatement!

Foto:  Marc Heijmans                                 “Salade Drei Zinnen”- ‘Hennstoll Mountain Hut te Sexten.

Grote salade Drei Zinnen, Bief Stecka, Penne Pasta en lekker dessert die je weer genoeg energie geven om tot 17 uur fanatiek verder te skiën. S ‘middags is het ook weer heerlijk om wat ski tips te geven en een leselement in te bouwen om het ski plezier van de groep te vergroten. Typisch Snowplanner. 😉

Uiteraard is er aan het eind van de ski dag een apres-ski. Dat kun je in kleine kring doen op de piste en je kunt ook het feest en de menigte opzoeken onder aan de piste. ‘Na een 0% Weissen op de piste is het bij het Hotel JOAS best even twijfelen. Op 200m afstand galmt de apres-ski  bij het dal station. Even doorglijden?! Verleidelijk, maar we kiezen toch de sauna alvorens we aan het begin van de avond naar Brunico rijden. Heerlijk de sauna in en weer vanuit de sauna en het lounge ballkon van de ondergaande zon genieten. Dit gebied smaakt naar meer, hier komen we zeker terug!

 

 

Als je het hebt over ‘even je zinnen verzetten” komt dat hier tot zijn recht. De geneugten van het leven. De 3 Zinnen zijn hier goed samengevat en verwijzen niet alleen naar de drie karakteristieke Dolomieten bergtoppen. Het gebied sluit perfect aan bij de eisen die de skiër anno 2020 stelt aan zijn omgeving, authenticiteit, bewust zijn en genieten. Drie ZINNEN/ drie en meer geneugten. Het glas is altijd meer dan half vol zelfs als het bijna leeg is. Hier hebben ze het begrepen!

 

 

Geschreven door: Alex Timmer

Met een voetbal en CIOS achtergrond stapte deze die-hard wintersport fanatiekeling voor het eerst op een snowboard toen hij begin twintig was. Duidelijk niet van huis uit meegekregen maar wat was hij verkocht na die eerste afdaling. Hij besloot toen ook om ooit van deze passie zijn beroep te maken. Dit liet nog wel even op zich wachten…. Alex, inmiddels begin 40 is vooral werkzaam geweest binnen de media. Zo is hij onder andere werkzaam geweest bij Yahoo, Endemol, Tenfold en Infostrada. Later heeft hij toch de overstap gemaakt naar de wintersport bij onder andere Skihorizon en Nortlander. In 2008 richtte hij SnowRepublic op, een online wintersportcommunity die gesteund werd door sponsoren als; Atomic, Snowworld, Salomon en O’neill. Na dit zes jaar opgezet en aangestuurd te hebben heeft hij dit verkocht. Toch begon het na een aantal jaar weer ontzettend te kriebelen. Hij werd toen ook veel gevraagd door kennissen/vrienden om mee te denken bij het vormgeven van hun wintersport, het idee Snowplanners was geboren! Snowplanners staat voor Alex gelijk aan ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en gezelligheid. Wat is er nou mooier dan een gedeelde passie, een fantastische groep mensen met hetzelfde DNA. De professionals van Snowplanners verzorgen de beste wintersportreizen op maat en schrijven daarnaast over alle avonturen en het wintersportnieuws.  

Lees verder
Alex Timmer

Met een voetbal en CIOS achtergrond stapte deze die-hard wintersport fanatiekeling voor het eerst op een snowboard toen hij begin twintig was. Duidelijk niet van huis uit meegekregen maar wat was hij verkocht na die eerste afdaling. Hij besloot toen ook om ooit van deze passie zijn beroep te maken. Dit liet nog wel even op zich wachten…. Alex, inmiddels begin 40 is vooral werkzaam geweest binnen de media. Zo is hij onder andere werkzaam geweest bij Yahoo, Endemol, Tenfold en Infostrada. Later heeft hij toch de overstap gemaakt naar de wintersport bij onder andere Skihorizon en Nortlander. In 2008 richtte hij SnowRepublic op, een online wintersportcommunity die gesteund werd door sponsoren als; Atomic, Snowworld, Salomon en O’neill. Na dit zes jaar opgezet en aangestuurd te hebben heeft hij dit verkocht. Toch begon het na een aantal jaar weer ontzettend te kriebelen. Hij werd toen ook veel gevraagd door kennissen/vrienden om mee te denken bij het vormgeven van hun wintersport, het idee Snowplanners was geboren! Snowplanners staat voor Alex gelijk aan ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en gezelligheid. Wat is er nou mooier dan een gedeelde passie, een fantastische groep mensen met hetzelfde DNA. De professionals van Snowplanners verzorgen de beste wintersportreizen op maat en schrijven daarnaast over alle avonturen en het wintersportnieuws.  

Datum:

21-09-2019

Likes en reacties
14
Blog categorie:

ITALIE, SKI, SNOWBOARDEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Wintersport met de Snowplanners!

Wij helpen graag bij het creëren van jullie ultieme wintersportbeleving. Vraag hieronder meer informatie aan.

MEER INFO
Boek nu!
Contact
Snowplanners
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 (0) 570 244004 hello@snowplanners.com
Snowplanners
Wij zijn Snowplanners en ons hart klopt nu eenmaal sneller in de winter. Wij zijn wintersport professionals met hetzelfde spierwitte DNA waarbij ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en plezier altijd centraal staan.

Snowplanners organiseren wintersportreizen op maat voor bedrijven en groepen. Tevens schrijven wij over onze avonturen en het wintersportnieuws op Snowplanners.com en alle social media kanalen.

Schakel ons in voor een ultieme wintersport beleving gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Volg ons ook op social media en wij zien elkaar zeker bovenop de berg!
© copyright 2019 Snowplanners
OFFERTE GROEPSREIZEN
Klaar voor die geweldige eerste afdaling?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij reageren altijd binnen één dag! De Snowplanners garanderen door een strakke planning, ervaren organisatie en professionele begeleiding de beste wintersportreizen op maat.

Wij zien elkaar sowieso bovenop de berg of anders in de après-ski bar!