Snowplanners
GASTEIN

REISBLOG: DE SKIGEBIEDEN VAN GASTEIN (DEEL 2)

in het Gasteinertal zijn verschillende skigebieden. Als je het dal in komt rijden kom je eerst langs Dorfgastein, vervolgens rijd je langs Bad Hofgastein, Angertal, dan langs Bad Gastein en de Graukogel en als laatste van het dal ligt het hoger gelegen Sportgastein.

 

Deze week zijn wij in verschillende gebieden geweest. Het is hier zo groot, dat er voor ieder wel wat is, of je nu beginnend of gevorderd wintersporter bent, er zijn zat pistes! Gastein, met 210 kilometer piste, is één van de grotere skigebieden in Oostenrijk.

 

 

Bad Gastein

De eerste dag dat wij de piste op gaan is in Bad Gastein. Hier halen we onze skipassen op die je kunt gebruiken in het gehele dal. Vandaag gaan wij de Stubnerkogel op. De top van de Stubnerkogel is 2251 meter hoog. Je gaat omhoog met een gondel. We komen boven aan en het weer is redelijk, wel heel veel mist maar dit maakt het uitzicht heel bijzonder, er worden overal ijssculpturen gemaakt en hier staan er ook 2, namelijk een boog met de woorden Gastein 2019 en het uitzicht is schitterend! Ook staat er een kerkje van sneeuw, heel gaaf! Op het moment vindt het “Art on Snow-Festival plaats”.

We lopen een stukje en zien dan de onwijze hangbrug tussen 2 bergtoppen in. Wauw, wat gaaf, dit moeten we natuurlijk even van dichtbij bekijken! De hangbrug, ik loop eroverheen en maak wat toffe foto’s, want wat een uitzicht heb je hier zeg!! De brug is 140 meter lang, 1 meter breed en heeft een transparante vloer, je kunt dus helemaal naar beneden kijken!! Na even een route te hebben gepland, gaan we beginnen aan de afdaling. Veel rode pistes hier in het gebied, maar ook een aantal blauwe. Je kunt vanaf hier oversteken naar Angertal en vanaf daar weer naar Bad Hofgastein. Zo kun je een aardig tourtje afleggen over verschillende gebieden! Ook voor beginnend wintersporters zijn er blauwe pistes die je kunt pakken om naar het andere gebied over te steken.

Je hebt hier goede brede pistes, ook vrij veel bospaadjes en het is op het moment dat wij er zijn erg rustig moet ik zeggen. Maar dat komt misschien ook omdat het best een uitgestrekt gebied is en de mensen zich dus verdelen. Onze eerste dag lunchen wij in een gezellige berghut in Angerblick, zo heet de berghut ook. Het eten is er heerlijk en de après-ski muziek vliegt al aardig om je oren! Na een goede lunch met schnitzel zijn we klaar voor de middag en gaan we terug naar de Stubnerkogel en naar het dal van Bad Gastein.

Wat een heerlijke dalafdaling is dit! Lekker inkomen zo op de eerste dag.

 

 

Graukogel

Onze laatste dag snowboarden is op de Graukogel. Dit is ook in Bad Gastein maar dan precies aan de overkant van de Stubnerkogel. Het is vrij mistig weer maar op de berg valt het mij alles mee, dichter naar het dal toe wordt het zicht eigenlijk steeds slechter.
Eerder deze week zijn wij al op de Graukogel geweest voor een sneeuwschoenwandeling, deze worden in dit gebied vaak georganiseerd, je ziet ook veel lokale bewoners hier de berg op lopen met ski’s aan of de hond wandelt gezellig mee over de piste.

 

Dit is een wat kleiner skigebied, waardoor ook veel rustiger. Wat op zich best lekker is, want je hebt eigenlijk de hele piste bijna voor jezelf alleen! We krijgen de tip van Liddy om hier te gaan snowboarden vanwege de rustige pistes en de vooral mooie omgeving. En dit is zeker niet gelogen!
De meeste toeristen gaan toch naar de Stubnerkogel omdat je dan ook naar de andere gebieden kunt oversteken.

De Graukogel heeft een hoogte van 2492 meter, in dit gebied vind je eigenlijk alleen maar rode en zwarte pistes voor gevorderden. Een enkele blauwe piste, het is niet geschikt voor beginners of families. De pistes lopen echt schitterend door het bos heen!

Het enige nadeel aan de Graukogel vind ik zelf, omdat wij in januari zijn en het gewoon een stuk kouder is, er is geen gondel maar een stoeltjeslift zonder overkapping helemaal naar boven. Ik ben al een onwijze koukleum en voordat we boven waren, waren mijn handen ondanks handschoenen toch al bevroren!

Er zijn twee leuke berghutjes waar je lekker kunt lunchen of gewoon even wat drinken.

 

 

Angertal

Halverwege onze week hebben we een hele bijzondere ochtend mee mogen maken, in de volgende blog meer hierover, namelijk op pad met de hertenfluisteraar! Rond de middag kwamen we weer beneden in het Angertal, we hebben onze snowboards in de auto liggen dus heerlijk nog even de berg op. In het Angertal vind je een groot centrum met restaurants en sportzaak ook voor ski- en snowboardverhuur en een aantal liften. Ook heb je hier een goed “beginners-gebied” met sleeplift, deze piste is ideaal voor een eerste wintersport.

Wij besluiten met een gondel naar boven te gaan, vanaf hier moeten we even goed kijken welke route en pistes wij moeten nemen. Het plan is om naar Bad Hofgastein te snowboarden en dan weer terug over te steken om uit te komen bij de auto in Angertal.
Je moet even goed opletten want anders beland je weer in Angertal. Vanaf Angertal kun je twee gondelliften nemen, één ervan brengt je naar Bad Gastein, de Stubnerkogel. We hebben mistig weer met veel sneeuw dus niet veel zicht. Even goed opletten dus welke piste we moeten hebben.

Vanaf Angertal nemen we een blauwe piste en komen we terecht in Bad Hofgastein.

 

 

Bad Hofgastein

Via een blauwe en het laatste stuk rode pistes, komen we in Bad Hofgastein. Bad Hofgastein ligt een stukje lager dan Bad Gastein. Boven het dorp van Bad Hofgastein ligt de Schlossalm met een hoogte van 2050 meter. Deze pistes zijn verbonden met de Stubnerkogel en het Angertal.

Via veel bospaden (waar ik niet onwijs fan van ben) komen we bij een rode piste die onder de treinbaan van Bad Hofgastein doorloopt. Dit levert een super mooi plaatje op! Het is de moeite waard om deze tour te maken naar het dal van Bad Hofgastein.
Eenmaal beneden gaan we met de gondel weer helemaal omhoog de Schlossalm op. Vanuit hier willen we eigenlijk weer terug naar het Angertal om de auto op te halen.

Aan de top is het erg mistig en er valt veel sneeuw, waardoor we vrij weinig zicht hebben. We pakken een blauwe piste richting Angertal maar missen ergens toch een afslag en helaas komen we dan weer uit in het dal van Bad Hofgastein. Omdat het al wat later is en we een afspraak hebben, pakken we vanaf hier de skibus, terug naar het Angertal waar onze auto staat.

 

 

Sportgastein

Dan heb je ook nog Sportgastein. Dit gebied ligt een stuk hoger dan de rest, op 1590 meter en er ligt op het moment ook mega veel sneeuw. Het gebied is zelfs een hele week afgesloten geweest vanwege de vele sneeuwval. In Sportgastein kun je wanneer het redelijk weer is ook een huskyworkshop doen en de husky’s zien rennen door de sneeuw.
De Kreuzkogel ligt op 2686 meter hoogte en is het hoogste punt in Ski amadé. Het is een iets kleiner gebied en niet verbonden met de rest van de gebieden. Sportgastein is een gebied voor de meer gevorderde skiër en snowboarder, er is één blauwe piste en de rest is rood en zwart.

Helaas hebben wij hier niet kunnen snowboarden vanwege het weer en de tijd maar ik zou de volgende keer zeker een dagje deze berg op willen!
Om hier te komen moet je wel betalen, een soort tolweg. Wanneer je een skipas hebt, is het wel gratis. Het is ook een prachtig langlauf- en winterwandelgebied!

 

 

 

Algemeen

Parkeren kun je eigenlijk overal goed doen. Je hebt betaalde maar ook gratis plekken. Bij de meeste gebieden is het gewoon gratis parkeren. Op hele drukke dagen kan het vooral in Bad Gastein wel eens moeilijker zijn om je auto kwijt te kunnen. Dit hebben wij één keer mee gemaakt, namelijk op zondag. Maar toen zijn we gewoon naar de Graukogel gereden en hier was plek zat.

Wanneer je van wat langere afstanden houdt, zou ik beginnen in Bad Gastein en dan zo naar Bad Hofgastein skiën. Het is een leuke tocht en je hebt op de pistes erg leuke restaurantjes. Zoek je meer uitdaging, ga dan voor de Graukogel of Sportgastein met de rode en zwarte pistes.

Een fijn voordeel van Gastein vind ik dat er veel gondelliften zijn, je zit lekker warm terwijl je de berg op gaat. Één ding is zeker, in welk gebied je ook bent, je gaat hoe dan ook genieten van de mooie pistes en omgeving!

 

 

 

Geschreven door: Amanda Romijn

Amanda Romijn is 30 jaar en woont in Zoetermeer, in het dagelijks leven werkt zij als Fysiotherapeute in Den Haag. Verder werkt zij met meervoudig gehandicapten en geeft zij tennislessen. Tennis is altijd al haar sport geweest van jongs af aan. Als kind zijnde ging Amanda en haar familie ook al op wintersport maar daar had zij toen nog vrij weinig zin in. Elke keer als zij op les ging trok zij lekker haar skietjes weer uit om sneeuwpoppen te maken! Dat vond Amanda toen veel leuker!:) Dat Amanda sportief is blijkt wel uit het feit dat zij sport en bewegen als vooropleiding gedaan heeft. Tijdens deze opleiding kreeg Amanda natuurlijk ook sneeuwsporten en toen vond zij het geweldig! Tegenwoordig gaat zij elk jaar lekker naar de sneeuw en kan inmiddels niet meer zonder! Het skiën heeft zij een aantal keer geprobeerd maar blijkbaar is Amanda daar geen held in. Nee snowboarden, daar ligt haar passie en dat gaat haar een stuk makkelijker af en vindt zij super om te doen! Amanda is tevens eigenaar van haar eigen reis website https://justmytravel.nl Wintersporten vind ik onwijs leuk omdat je gewoon de hele dag zo lekker actief in de sneeuw bent en erna moe maar voldaan kunt terugkijken op een geweldige dag. Het gevoel van je grenzen opzoeken op een snowboard is echt heerlijk! Wanneer je op je snowboard de berg afgaat vergeet je ook gewoon even alles, maar dan ook echt alles! Je kunt je hoofd zo lekker leeg maken en gewoon ontspannen genieten van de natuur en het sporten.   Een andere grote hobby en passie van mij is reizen en hierover bloggen. Voornamelijk blog ik over de reizen die ik gemaakt hebt en hou hiervan ook mijn eigen website bij. De wintersport past perfect in dit plaatje! Het is geweldig om je eigen ervaringen en enthousiasme over te kunnen brengen en te kunnen delen met andere.

Lees verder
Amanda Romijn

Amanda Romijn is 30 jaar en woont in Zoetermeer, in het dagelijks leven werkt zij als Fysiotherapeute in Den Haag. Verder werkt zij met meervoudig gehandicapten en geeft zij tennislessen. Tennis is altijd al haar sport geweest van jongs af aan. Als kind zijnde ging Amanda en haar familie ook al op wintersport maar daar had zij toen nog vrij weinig zin in. Elke keer als zij op les ging trok zij lekker haar skietjes weer uit om sneeuwpoppen te maken! Dat vond Amanda toen veel leuker!:) Dat Amanda sportief is blijkt wel uit het feit dat zij sport en bewegen als vooropleiding gedaan heeft. Tijdens deze opleiding kreeg Amanda natuurlijk ook sneeuwsporten en toen vond zij het geweldig! Tegenwoordig gaat zij elk jaar lekker naar de sneeuw en kan inmiddels niet meer zonder! Het skiën heeft zij een aantal keer geprobeerd maar blijkbaar is Amanda daar geen held in. Nee snowboarden, daar ligt haar passie en dat gaat haar een stuk makkelijker af en vindt zij super om te doen! Amanda is tevens eigenaar van haar eigen reis website https://justmytravel.nl Wintersporten vind ik onwijs leuk omdat je gewoon de hele dag zo lekker actief in de sneeuw bent en erna moe maar voldaan kunt terugkijken op een geweldige dag. Het gevoel van je grenzen opzoeken op een snowboard is echt heerlijk! Wanneer je op je snowboard de berg afgaat vergeet je ook gewoon even alles, maar dan ook echt alles! Je kunt je hoofd zo lekker leeg maken en gewoon ontspannen genieten van de natuur en het sporten.   Een andere grote hobby en passie van mij is reizen en hierover bloggen. Voornamelijk blog ik over de reizen die ik gemaakt hebt en hou hiervan ook mijn eigen website bij. De wintersport past perfect in dit plaatje! Het is geweldig om je eigen ervaringen en enthousiasme over te kunnen brengen en te kunnen delen met andere.

Datum:

26-02-2019

Likes en reacties
1
Blog categorie:

ALPEN, OOSTENRIJK, SKIGEBIEDEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Wintersport met de Snowplanners!

Wij helpen graag bij het creëren van jullie ultieme wintersportbeleving. Vraag hieronder meer informatie aan.

MEER INFO
Contact
Snowplanners
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 (0) 570 244004 hello@snowplanners.com
Snowplanners
Wij zijn Snowplanners en ons hart klopt nu eenmaal sneller in de winter. Wij zijn wintersport professionals met hetzelfde spierwitte DNA waarbij ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en plezier altijd centraal staan.

Snowplanners organiseren wintersportreizen op maat voor bedrijven en groepen. Tevens schrijven wij over onze avonturen en het wintersportnieuws op Snowplanners.com en alle social media kanalen.

Schakel ons in voor een ultieme wintersport beleving gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Volg ons ook op social media en wij zien elkaar zeker bovenop de berg of in de Après-ski bar!
© copyright 2019 Snowplanners
OFFERTE GROEPSREIZEN
Klaar voor die geweldige eerste afdaling?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij reageren altijd binnen één dag! De Snowplanners garanderen door een strakke planning, ervaren organisatie en professionele begeleiding de beste wintersportreizen op maat.

Wij zien elkaar sowieso bovenop de berg of anders in de après-ski bar!