Snowplanners
OPENING KAUNERTALER 2018

Snowboarder Jesse Willemsen

DE KAUNERTALER OPENING VAN 2018

Het weekend van 12 t/m 14 oktober was het weer zover, de Kaunertaler opening van 2018. Traditioneel het eerste park dat geopend wordt in Oostenrijk. In 2017 ben ik hier ook geweest en heb toen een fantastisch trainingsweekend met het Shredmaster snowboardteam gehad en hopelijk zou dat dit jaar ook weer zo zijn.

 

Eenmaal aangekomen op de gletsjer bleek dat de sneeuwgoden nog niet zo hun best gedaan hadden maar dankzij de sneeuwkanonnen lag er een wit pad op de gletsjer waar ook nog een fatsoenlijk park op was gebouwd.

Een kickerlijn met 2 medium kickers en een railpark met een heel arsenaal aan opties van flat funbox tot tubes, stepdown, down flat down’s en rails…het lag er allemaal dus petje…eh..helm af voor de park crew die met zo weinig zoveel heeft weten te maken.

De opening van Kaunertal wordt steeds populairder en daardoor was het ook erg druk en dus lange wachttijden bij de lift. Onze trainer vond dat wachten maar niets, dus werd er besloten om na iedere run het board uit te trekken en naar boven te lopen…goed voor de beentjes maar doe mij toch maar een lift.😉

 

 

Al met al heb ik lekker op de rails kunnen trainen waarbij ik voor het eerst een backblunt 270 out en een 180 in switchback 360 out heb weten te landen…superstoked dus! Helaas waren de kickers te “papperig” om lekker op te trainen maar die komen later dit seizoen wel. weer aan bod.

 

 

Op zondag werd er nog een wedstrijd georganiseerd welke voor alle leeftijden was. De oudere boys zijn mij nog net even een paar stapjes voor maar het was wel weer een superleuke ervaring en wij kregen voorrang bij de lift…mijn beentjes blij dus!

Onderaan de piste hadden alle grote merken en shops al hun mooiste spulletjes voor komend seizoen uitgestald en kregen wij allerlei goodies. Veruit mijn favoriet was echter de skate pumptrack. Dit is een ovale track met kuipbochten waar je, door met je benen te pompen, onbeperkt rondjes kan blijven rijden…hoe harder hoe mooier…supersick!

Kaunertal…je was weer fantastisch!

 

 

Eenmaal thuis stond de eerste Dutchcup alweer voor de deur, helaas verliep deze niet helemaal zoals ik had gewild en reden mijn tegenstanders hadden een hele goede wedstrijd…resultaat net geen podium…it’s all in the game!

 

 

Terwijl ik dit schrijf zit ik in Oostenrijk en weet ik dat ik morgen een fantastische trainingsdag ga hebben op de Kitzsteinhorn in Kaprun en dat ik zaterdag naar de Stubaier gletsjer vertrek voor een trainingsweek met het rookie team…vol aan de bak dus!

Keep you posted,

Jesse

* SPECIAL THANKS TO SNOWCHAMPS FOR THE PICS!

 

Geschreven door: Jesse Willemsen

Mijn naam is Jesse Willemsen! Ik ben 12 jaar en gek van snowboarden. 5 Jaar geleden ben ik met snowboarden begonnen en ben sinds 1,5 jaar met freestyle gestart en opgenomen in het freestyle team van de Shredmasters in Landgraaf. Onder de leiding van hoofdtrainer Andrea Bednas ben ik enorm vooruit gegaan en heb ik afgelopen seizoen meerdere wedstrijden mogen winnen waaronder de NK slopestyle en Bigair. Ook ben ik sinds juli dit jaar geselecteerd voor het rookie team van de NSkiV. Voor komend seizoen staan er alweer een hoop trainingsweken en wedstrijden op de planning welke ik met Snowplanners ga delen in de vorm van een blog of video. Ik hoop dat jullie dit leuk gaan vinden en wie weet tot in de sneeuw. Groetjes, Jesse

Lees verder
Jesse Willemsen

Mijn naam is Jesse Willemsen! Ik ben 12 jaar en gek van snowboarden. 5 Jaar geleden ben ik met snowboarden begonnen en ben sinds 1,5 jaar met freestyle gestart en opgenomen in het freestyle team van de Shredmasters in Landgraaf. Onder de leiding van hoofdtrainer Andrea Bednas ben ik enorm vooruit gegaan en heb ik afgelopen seizoen meerdere wedstrijden mogen winnen waaronder de NK slopestyle en Bigair. Ook ben ik sinds juli dit jaar geselecteerd voor het rookie team van de NSkiV. Voor komend seizoen staan er alweer een hoop trainingsweken en wedstrijden op de planning welke ik met Snowplanners ga delen in de vorm van een blog of video. Ik hoop dat jullie dit leuk gaan vinden en wie weet tot in de sneeuw. Groetjes, Jesse

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Wintersport met de Snowplanners!

Wij helpen graag bij het creëren van jullie ultieme wintersportbeleving. Vraag hieronder meer informatie aan.

MEER INFO
SCOTT
Contact
Snowplanners
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 570 - 244 008 hello@snowplanners.com
Snowplanners
Wij zijn Snowplanners en ons hart klopt nu eenmaal sneller in de winter. Wij zijn wintersport professionals met hetzelfde spierwitte DNA waarbij ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en plezier altijd centraal staan.

Snowplanners organiseren wintersportreizen op maat voor bedrijven en groepen. Tevens schrijven wij over onze avonturen en het wintersportnieuws op Snowplanners.com en alle social media kanalen.

Schakel ons in voor een ultieme wintersport beleving gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Volg ons ook op social media en wij zien elkaar zeker bovenop de berg of in de Après-ski bar!
© copyright 2019 Snowplanners
OFFERTE GROEPSREIZEN
Klaar voor die geweldige eerste afdaling?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij reageren altijd binnen één dag! De Snowplanners garanderen door een strakke planning, ervaren organisatie en professionele begeleiding de beste wintersportreizen op maat.

Wij zien elkaar sowieso bovenop de berg of anders in de après-ski bar!