Snowplanners

ESTELLE’S DAGBOEK: MIJN TRAININGSWEEK OP DE HINTERTUXER GLETSCHER

In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat ik op trainingskamp naar Hintertux moest. Maar hoe ziet zo’n trainingsweek op de gletsjer er nu uit? Ik heb een dagboek bijgehouden voor jullie.

Zondag

Zondag moest ik om 05:15 opstaan omdat we om 06:00 bij Skicentrum Heemskerk zouden wegrijden met de teambus. Onderweg hadden we 1 keer een hele lange file, omdat er een groot ongeluk was gebeurd. Toen mochten we even uit de bus om onze benen te strekken. Onderweg zijn we nog 2 keer gestopt en na een reis van ongeveer 9 uur waren dan eindelijk aangekomen in Haus Tanneck in Tux.

Toen we aankwamen gingen we eerst de bus uitpakken, de kamerindeling maken en avondeten. Na het eten ging ik snel mijn skitassen inpakken en slapen want de volgende dag was onze eerste skidag!

 

 

Maandag

Maandag moesten we om 06:45 opstaan omdat we om 07:00 ontbijt hadden. Als ontbijt had ik havermout met rozijnen en 3 broodjes belegd met jam, honing en kaas.

Daarna gingen we naar boven om tanden te poetsen, onze tassen te pakken en onze jas en schoenen aan te doen. We gingen met de teambus naar de gletsjer, een ritje van ongeveer 5 minuten.

Daarna gingen we de bus uitladen en kwamen we in een liftrij met veel andere raceteams. Er waren teams uit Hong Kong, Italië, Australië, Frankrijk, Turkije, Oostenrijk, Zuid-Afrika; hartstikke internationaal dus! Om 08:15 ging de lift open en mocht er per keer een bepaald aantal mensen naar binnen en daar zaten dan steeds 5 minuten tussen. Toen we na een half uur  in de lift zaten, zaten we met nog wat andere Nederlanders die de Anwärter-opleiding deden; erg gezellig!

Na ongeveer 40 minuutjes waren we boven, daar gingen we verzamelen en toen gingen we eindelijk skiën! We gingen vrij-skiën op reuzenslalom ski’s. Vrij-skiën is natuurlijk niet maar wat aanrommelen maar houdt in dat we technische oefeningen gaan doen die heel afwisselend zijn.

Van kort geslipte bochten naar lang gesneden en alles daartussen en schoolskiën. Na 4 uur geskied te hebben zijn we weer naar het huis gegaan. Toen we thuis kwamen moesten we onze tas uitpakken en omkleden. Daarna gingen we naar beneden om wat fruit te eten en hadden we rustuur.

Natuurlijk hebben we ook nog conditietraining, dus na het rustuur gingen we een stuk hardlopen en wat rekoefeningen doen. Toen de conditietraining klaar was gingen we eten en naar bed.

 

Dinsdag

Dinsdag is de dag eigenlijk hetzelfde verlopen, alleen gingen we vandaag niet vrijskiën, maar reuzenslalom! Dat betekent dus dat al die bossen palen mee naar boven moeten. Pfff wat een gesjouw, eerst van de bus in de eerste lift, dan in de tweede lift, en als je er dan dacht te zijn nog met het sleepliftje palen op je nek en hoppakee naar boven. Nadat mijn trainster de slalom had gestoken konden we beginnen met verkennen, opwarmen en dan skiën!

Na ongeveer 4 uur skiën gingen we terug naar huis, hadden we weer rustuur en als conditietraining gingen we coördinatie doen en voetballen!

 

 

Woensdag

Vandaag trainen we weer reuzenslalom maar dit keer op een technisch moeilijkere piste omdat hij bovenin vlak is en dan in 1 keer stijl naar beneden duikt. Ik moest vandaag letten op dat ik mijn rug bol hield en er vol voor durfde te gaan. Vandaag skieden we maar 3 uurtjes omdat het aardig warm was en de piste er snel behoorlijk slecht bij lag. Voor de conditietraining gingen we weer een stuk hardlopen en deden we nog wat buikspieroefeningen. Daarna hadden we tijd voor materiaalonderhoud, en gingen we douchen en slapen.

Donderdag

Vandaag was onze trainster jarig! Dus we begonnen de dag met ballonnen en cake met kaarsjes er in. Daarna gingen we rond 8:00 weer naar de gletsjer en skieden we weer reuzenslalom, maar dit keer aan de andere kant van de gletsjer waar de piste wat langer hard bleef en we dus ook langer konden trainen.

Uiteindelijk zijn we na 5 uur skiën naar beneden gegaan, en hebben we als tussendoortje taart gegeten! Thuis hadden we, zoals elke dag, weer een rustuur en daarna conditietraining, maar vandaag gingen we in plaats van een conditietraining een hersteltraining doen.

We gingen namelijk in een heel koud bergbeekje zitten want daardoor herstellen je spier sneller. Maar het was me toch is een partijtje koud, we moesten tot ons midden erin en dan 2 minuten blijven zitten. Eerst is het heel koud maar als je even zit wennen er wel aan. Gelukkig kon ik daarna thuis lekker onder de warme douche!

 

Vrijdag

Vandaag was qua skiën een vrij normale dag, alleen wat we daarna gingen doen was echt supergaaf! We gingen een tour onder de gletsjer door maken! Met een gids en onze helmen op gingen we op pad. We gingen een groot gat in waarbij we dus in de gletsjer kwamen, er was een soort gang met allemaal gladde trappetjes en paadjes waardoor we wel 20 meter in de gletsjer konden komen! Om het af te sluiten gingen we nog met een bootje in de gletsjer varen! Ik vond het echt super interessant en leuk! Toen we eruit kwamen mochten we nog even sleeën en daarna gingen we weer naar huis, eten, douchen, onze ski’s doen en slapen.

Zaterdag

Vandaag is helaas alweer onze laatste skidag.

We gingen weer reuzenslalom trainen op dezelfde piste als donderdag en woensdag, maar als conditietraining gingen we vanaf de laatste lift naar beneden lopen, een super mooie en leuke wandeling van ongeveer een uurtje, daarna kregen we een ijsje, en gingen we, omdat het de laatste dag was, met zijn allen pizza eten.

Ik heb een super fijne week gehad waarin we met ons team hard hebben getraind, ik veel heb geleerd en erg genoten heb van het mooie mooie weer, de mooie omgeving en de (voor deze tijd) Top condities!

Geschreven door: Team Spitze

Team Spitze bestaat uit moeder Rachel, dochter Estelle en zoon Calum. Rachel kreeg haar eerste skilessen in Wasserfal in het Sauerland toen ze 8 jaar was.Wat ze het leukste vond? Puntjes naar beneden richten en gas geven, het liefst op ongeprepareerde pistes en lekker door de bossen raggen.In NL was ze wekelijks op rollenband en later in de indoorhallen te vinden. Ze reisde veel de wereld over maar haar hart ligt in de Oostenrijkse bergen. Na een ernstig ski-ongeluk werd haar verboden nog te skiën. Rebels als ze kan zijn, legde ze zich daar niet bij neer. Skiën doet zij nog steeds want dat is haar grote passie, maar door diverse blessures is ze ook andere activiteiten gaan ontdekken: winterwandelen, winterkamperen, sneeuwschoenwandelen, lopen met een Pullka-slee, ijsklimmen, zij volgde zitski-lessen en ontdekte haar grote hedendaagse passie: toerskiën. “Als het maar wit is en richting de -20 gaat ben ik happy” is een bekend gezegde van haar. Het is dan ook niet vreemd te noemen dat Calum en Estelle 2 snowmonsters zijn. Estelle stond met 2 jaar op de skies en ging met 3 jaar al gierend van plezier rode pistes af en bospaadjes over. Ook maakte zij veel uren op de rollerband en in de indoorhal. Inmiddels beleeft zij erg veel plezier aan het skiën in een raceteam. Maar een snowface-challenge of sneeuwschoenwandeling gaat zij ook niet uit de weg. Ook het onderhoud van ski´s heeft haar buitengewone interesse. Calum deed het rustiger aan; die interesseerde zich als ukkie meer voor zijn slee en het urenlang kijken bij de reddingshelicopter-landingsplaats. Hij kreeg op zijn 6e zijn 1e les in Schwarzenberg op de Bödele en ging na 2 uur les alleen met de pannekoeklift omhoog. Inmiddels is hard, harder, hardst zijn motto. Hij traint serieus om goed voor de dag te komen in zijn ski-racewedstrijden en afgelopen seizoen heeft hij mooie resultaten neergezet.Calum droomt van skiën in de World Cup en om op een dag aan start van De Streif staan.Maar nog steeds vindt hij het ook geweldig om de berg af te sleeen of zijn Bent Chetlers aan te klikken om de poeder in te duiken.Team Spitze houdt van nieuwe dingen ontdekken en van avonturen beleven en wil dat graag delen met jullie!      

Lees verder
Team Spitze

Team Spitze bestaat uit moeder Rachel, dochter Estelle en zoon Calum. Rachel kreeg haar eerste skilessen in Wasserfal in het Sauerland toen ze 8 jaar was.Wat ze het leukste vond? Puntjes naar beneden richten en gas geven, het liefst op ongeprepareerde pistes en lekker door de bossen raggen.In NL was ze wekelijks op rollenband en later in de indoorhallen te vinden. Ze reisde veel de wereld over maar haar hart ligt in de Oostenrijkse bergen. Na een ernstig ski-ongeluk werd haar verboden nog te skiën. Rebels als ze kan zijn, legde ze zich daar niet bij neer. Skiën doet zij nog steeds want dat is haar grote passie, maar door diverse blessures is ze ook andere activiteiten gaan ontdekken: winterwandelen, winterkamperen, sneeuwschoenwandelen, lopen met een Pullka-slee, ijsklimmen, zij volgde zitski-lessen en ontdekte haar grote hedendaagse passie: toerskiën. “Als het maar wit is en richting de -20 gaat ben ik happy” is een bekend gezegde van haar. Het is dan ook niet vreemd te noemen dat Calum en Estelle 2 snowmonsters zijn. Estelle stond met 2 jaar op de skies en ging met 3 jaar al gierend van plezier rode pistes af en bospaadjes over. Ook maakte zij veel uren op de rollerband en in de indoorhal. Inmiddels beleeft zij erg veel plezier aan het skiën in een raceteam. Maar een snowface-challenge of sneeuwschoenwandeling gaat zij ook niet uit de weg. Ook het onderhoud van ski´s heeft haar buitengewone interesse. Calum deed het rustiger aan; die interesseerde zich als ukkie meer voor zijn slee en het urenlang kijken bij de reddingshelicopter-landingsplaats. Hij kreeg op zijn 6e zijn 1e les in Schwarzenberg op de Bödele en ging na 2 uur les alleen met de pannekoeklift omhoog. Inmiddels is hard, harder, hardst zijn motto. Hij traint serieus om goed voor de dag te komen in zijn ski-racewedstrijden en afgelopen seizoen heeft hij mooie resultaten neergezet.Calum droomt van skiën in de World Cup en om op een dag aan start van De Streif staan.Maar nog steeds vindt hij het ook geweldig om de berg af te sleeen of zijn Bent Chetlers aan te klikken om de poeder in te duiken.Team Spitze houdt van nieuwe dingen ontdekken en van avonturen beleven en wil dat graag delen met jullie!      

Datum:

24-07-2019

Likes en reacties
16
Blog categorie:

SKI

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Wintersport met de Snowplanners!

Wij helpen graag bij het creëren van jullie ultieme wintersportbeleving. Vraag hieronder meer informatie aan.

MEER INFO
Contact
Snowplanners
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 (0) 570 244004 hello@snowplanners.com
Snowplanners
Wij zijn Snowplanners en ons hart klopt nu eenmaal sneller in de winter. Wij zijn wintersport professionals met hetzelfde spierwitte DNA waarbij ondernemen, vriendschap, avontuur, bergen, sneeuw, sportiviteit en plezier altijd centraal staan.

Snowplanners organiseren wintersportreizen op maat voor bedrijven en groepen. Tevens schrijven wij over onze avonturen en het wintersportnieuws op Snowplanners.com en alle social media kanalen.

Schakel ons in voor een ultieme wintersport beleving gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Volg ons ook op social media en wij zien elkaar zeker bovenop de berg!
© copyright 2019 Snowplanners
INFO WINTERSPORTREIZEN
Klaar voor die geweldige eerste afdaling?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, wij reageren altijd binnen één dag! De Snowplanners garanderen door een strakke planning, ervaren organisatie en professionele begeleiding de beste wintersportreizen op maat.

Wij zien elkaar sowieso bovenop de berg of anders in de après-ski bar!